Sucuklu Omlet (Öğrenciler ve yeni başlayanlar için)

Sucuklu  Omlet (Yeni başlayanlar ve öğrenciler için )

- Çukur bir kap içerisinde  bir yumurta, varsa bir tatlı kaşığı un (Yoksa koymayabilirsiniz.), yarım çay kaşığı kara biber (Yoksa koymayabilirsiniz.) karıştırılır.
- Başparmak uzunluğunda sucuk parçalara ayrılır. Önce yuvarlak yuvarlak kesin. Sonra yuvarlakları ortadan ikiye böşün.
- Teflon ya da küçük bir tavada yarım tatlı kaşığı tereyağı, ya  da margarin, ya da sıvı yağ sucuklarla birlikte üç dakika pişirilir.
- Karışım içine dökülür.
- 3 dakika piştikten sonra yanlarından kaldırılarak tava ile teması kesilir ve bir tabağa aktarılıp tavaya arka yüzü ters çevrilip o yüz de pişirilir.
- Çevirirken altı yapışır zorlanırsanız sorun değil. Bir kaşıkla karıştırıp her tarafını pişirebilirsiniz.
- Şekli bozuk olsa da lezzetle yiyebilirsiniz.
- Bir kaç kez pişirdikten sonra şeklinin de düzgün olduğunu göreceksiniz.

Afiyet Olsun.

(Bu tarifte sucuk yerine, salam, sosis koyabilirsiniz. Tarif değişmez. )

Yorumlar

Popüler Yayınlar