Makarna (Yeni başlayanlar ve öğrenciler için)

Makarna (Yeni başlayanlar ve öğrenciler için)


Bir paket makarna için büyük, yarım paket makarna için orta büyüklükte tencerede su kaynatılır.
Makarnayı ilk kez yapıyorsanız bol su kaynatın. alıştıkça suyu azaltırsınız.

Su kaynadıktan sonra makarna içine konulur. Karıştırılıp kaynatmaya devam edilir.
Başlangıçta Spagetti makarnayı ortadan ikiye bölerek pişirmenizi öneririm. Bütün pişirmek biraz maharet ister.
Makarna paketlerinde 10 dakikada pişer diye yazsa da en az 15-20 dakika pişirmek gerekir.
15-20 dakika sonra bir makarna alıp pişip pişmediğini kontrol edin.
Makarna pişince süzme kabına alın. Suyunu süzdükten sonra çeşmenin altına bir iki dakika süzme kabıyla tutun. Soğuk suyu da süzün. Tencereye makarnayı koyun.
Küçük bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ (Zeytin yağı, çiçek yağı vs.)  ya da bir buçuk çorba kaşığı katı yağ (tereyağı, margarin vs. ) 3 dakika kızdırın.
Yağı tenceredeki makarnanın üzerine boşaltıp makarnayı karıştırın.
Dileğe göre tuz ekleyin ve karıştırın.

Makarnayı;
- Rendelenmiş peynir
- Ketçap
- Mayonez vb. ile servis edebilirsiniz.

- Makarnayı süzdükten sonra soğuk suya tutmayıp tencereye sıcak sıcak koyup üzerine bir yumurta kırıp yağı ekleyip karıştırarak biraz pişirirseniz yumurtalı makarna yapmış olursunuz.

-  Makarnayı süzdükten sonra soğuk suya tutmayıp tencereye sıcak sıcak koyup üzerine iki çorba kaşığı peynir (Beyaz peynir, çökelek, kaşar peyniri vs.) ve kızdırdığınız yağı ekleyip karıştırarak biraz pişirirseniz peynirli makarna yapmış olursunuz.

-  Makarnayı süzdükten sonra soğuk suya tutmayıp tencereye sıcak sıcak koyup üzerine önceden haşladığınız ıspanağı ve kızdırdığınız yağı ekleyip biraz pişirirseniz ıspanaklı makarna yapmış olursunuz.
(Ispanak haşlama: Yarım demet ıspanak (Yaklaşık 20 yaprak) yıkanır, kökleri kesilir ve yarım başparmak kalınlığında doğranır, bir su bardağı suda suyu çekene kadar  haşlanır.)

- Makarnayı süzdükten sonra soğuk suya tutmayıp tencereye sıcak sıcak koyup üzerine önceden hazırladığınız domates sosunu ekleyip biraz pişirirseniz domatesli makarna yapmış olursunuz.
(Basit domates sosu yapımı: Üç adet domates rendelenir. Tavaya bir çorba kaşığı sıvı ya da katı yağ konulur. 10 dakika pişirilir.)

Yorumlar

Popüler Yayınlar