Domates Sosu (Yeni başlayanlar ve öğrenciler için)

Domates Sosu (Yeni başlayanlar ve öğrenciler için)

- İki büyük domates rendelenir.
- İsteğe bağlı yarım kuru soğan küçük küçük doğranır.
- Bir diş sarımsak küçük küçük doğranır.
- Tavada bir çorba kaşığı sıvı ya da katı yağ ile soğan ve sarımsak 5 dakika kavrulur.
(Soğan sarımsak koymak istemeyenler bu kısımda sadece yağı iki dakika kızdırmalı)
- Rendelenmiş domatesler içine eklenir ve 10 dakika pişirilir. Suyu çok azalırsa bir çorba kaşığı su eklenir.

- İçine arzuya bağlı olarak
- yarım çay kaşığı kekik
- yarım çay kaşığı pul biber
- yarım çay kaşığı karabiber

tek tek ya da birlikte eklenebilir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar