Basit Bulgur Pilavı Tarifi (Yeni başlayanlar ve öğrenciler için)

Basit Bulgur Pilavı  Tarifi (Yeni başlayanlar ve öğrenciler için)



-         1,5 su bardağı bulgur, varsa bir soğan doğranıp(Yoksa soğansız da yapabilirsiniz), iki çorba kaşığı sıvı yağ ya da bir çorba kaşığı tereyağı ile 5 dakika karıştırılarak kavrulur. 
 Salça varsa kavrulduktan sonra bir çorba kaşığı salça eklenip karıştırılır.
 Salça yoksa sorun yok. Salçasız da yenir.
-          Üzerine üç su bardağı su eklenir. Kaynamaya başlayınca ocağın altı çok kısılır.
-          Tencerenin kapağı kapatılır 15 dakika düşük ısıda pişirilir.
-          Pişip pişmediğini anlamak için 15 dakika sonra kapağı açıp bakın.
-          Bulgurun üzerinde su kalmadıysa ocağı kapatın.
-          Tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağı kapatın
-          15 dakika sonra yiyebilirsiniz.

-          Buzdolabında 4 gün saklayıp yiyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar