Basit Bulgur Pilavı Tarifi (Yeni başlayanlar ve öğrenciler için)
Basit Bulgur Pilavı Tarifi (Yeni başlayanlar ve öğrenciler için)
- 1,5 su bardağı bulgur, varsa bir soğan doğranıp(Yoksa soğansız da yapabilirsiniz), iki çorba
kaşığı sıvı yağ ya da bir çorba kaşığı tereyağı ile 5 dakika karıştırılarak kavrulur.
Salça varsa kavrulduktan
sonra bir çorba kaşığı salça eklenip karıştırılır.
Salça yoksa sorun yok.
Salçasız da yenir.
-
Üzerine üç su bardağı su eklenir.
Kaynamaya başlayınca ocağın altı çok kısılır.
-
Tencerenin kapağı kapatılır 15
dakika düşük ısıda pişirilir.
-
Pişip pişmediğini anlamak için 15
dakika sonra kapağı açıp bakın.
-
Bulgurun üzerinde su kalmadıysa
ocağı kapatın.
-
Tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağı kapatın
-
15 dakika sonra yiyebilirsiniz.
-
Buzdolabında 4 gün saklayıp
yiyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder