Peynirli Omlet (Yeni başlayanlar ve öğrenciler için )

Peynirli Omlet (Yeni başlayanlar ve öğrenciler için )

- Çukur bir kap içerisinde yarım kibrit kutusu kadar peynir (Beyaz peynir, kaşar, çökelek olabilir. Farketmez), bir yumurta, varsa bir tatlı kaşığı un (Yoksa koymayabilirsiniz.), yarım çay kaşığı kara biber (Yoksa koymayabilirsiniz.) karıştırılır.
- Teflon ya da küçük bir tavada yarım tatlı kaşığı tereyağı, ya  da margarin, ya da sıvı yağ kızdırılır.
- Karışım içine dökülür.
- 3 dakika piştikten sonra yanlarından kaldırılarak tava ile teması kesilir ve bir tabağa aktarılıp tavaya arka yüzü ters çevrilip o yüz de pişirilir.
- Çevirirken altı yapışır zorlanırsanız sorun değil. Bir kaşıkla karıştırıp her tarafını pişirebilirsiniz.
- Şekli bozuk olsa da lezzetle yiyebilirsiniz.
- Bir kaç kez pişirdikten sonra şeklinin de düzgün olduğunu göreceksiniz.

Afiyet Olsun.





Yorumlar

Popüler Yayınlar