SÜNGER TATLISI
Malzeme Listesi:
Hamuru için:
- 4 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı yoğurt
Şerbeti için:
- 5 su bardağı şeker (Damak zevkinize göre deneyerek azaltabilirsiniz.)
- 6 su bardağı su
Yapılışı:
Şeker ve yumurta karıştırıcı ile bolca çırpılır. İçine diğer malzemeler de konularak tekrar çırpılır.
Yağlanmış (sıvı yağ) orta boy fırın tepsisine konulur. (Tepsiniz ne büyük ne de küçük olsun.)
170-175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişip pişmediğini anlamak için hamura bıçak batırınız. Bıçağın ucuna çiğ hamur bulaşmazsa pişmiş demektir.
Soğuduktan sonra dilimleyin. Üzerine şerbeti dökün. (Şerbet ılıktan biraz sıcak olsun. Çok sıcak olursa tatlınız hamur olur. Ilık olursa şerbetini çekmez.)
Püf Noktası:
- Hamur çok iyi çırpılacak. Az çırparsanız yeterince kabarmaz.
- Hamur soğuk, şerbet az sıcak olacak.
Dikkat:
Bu tatlıda hiç yağ yok.
Afiyet Olsun.
Bu tarif için Hatice'ye çok teşekkür ediyorum.
Hamuru için:
- 4 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı yoğurt
Şerbeti için:
- 5 su bardağı şeker (Damak zevkinize göre deneyerek azaltabilirsiniz.)
- 6 su bardağı su
Yapılışı:
Şeker ve yumurta karıştırıcı ile bolca çırpılır. İçine diğer malzemeler de konularak tekrar çırpılır.
Yağlanmış (sıvı yağ) orta boy fırın tepsisine konulur. (Tepsiniz ne büyük ne de küçük olsun.)
170-175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişip pişmediğini anlamak için hamura bıçak batırınız. Bıçağın ucuna çiğ hamur bulaşmazsa pişmiş demektir.
Soğuduktan sonra dilimleyin. Üzerine şerbeti dökün. (Şerbet ılıktan biraz sıcak olsun. Çok sıcak olursa tatlınız hamur olur. Ilık olursa şerbetini çekmez.)
Püf Noktası:
- Hamur çok iyi çırpılacak. Az çırparsanız yeterince kabarmaz.
- Hamur soğuk, şerbet az sıcak olacak.
Dikkat:
Bu tatlıda hiç yağ yok.
Afiyet Olsun.
Bu tarif için Hatice'ye çok teşekkür ediyorum.
Yorumlar
Yorum Gönder