KREMALI PASTA

KREMALI PASTA


Malzemeler:

Hamuru için:

- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 5 yumurta

Kreması için:

- 750 gram süt
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı pirinç unu(Bunun yerine nişasta da kullanabilirsiniz.)
- 1 su bardağı şeker
- Ceviz büyüklüğünde sana
- 1 paket kakao(Arzuya göre çoğaltılabilir.)
- 1 yumurta(Tarifte var ama ben kullanmıyorum. Arzu edenler kullanabilir)

Islatmak için:

- Süt.

Yapılışı: (Annemin yazılı tarifinden alınmıştır. )

Yumurta köpük köpük olana kadar çırpılacak. Şeker eklenerek şeker eriyene kadar tekrar çırpılacak. Un ilave edilip tekrar çırpılacak. Diğer tüm hamur malzemesi eklenerek iyice çırpılacak.

Yağlanmış orta boy tepsiye dökülecek.
170-175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilecek.

Soğuduktan sonra kalınlığına göre enine iki ya da üç parçaya ayrılacak. Her kat süt ile bolca ıslatılacak. Her kata krema sürülecek. Üzeri de krema kaplanacak. (Ben kremanın üzerine bol bitter çikolata rendeledim. Pastanın üzerini tamamen kapladı. Size de öneririm.)

Üzerini ya da içini süsleme çeşitlendirilebilir. Arzuya göre üzerine krem şanti ile süsler yapabilirsiniz. Fındık, ceviz, vb. eklenebilir.

Afiyet olsun.

Püf Noktası:

Hamuru her aşamada çok iyi çırpılmalı.


Annem Nermin'e bu tarif için çok teşekkür ediyorum. (Eski yazılı tariflerinden bularak denedim. Yılbaşı pastası yaptım. Çok beğenildi. )

Yorumlar

Popüler Yayınlar