ELMALI KURABİYE

ELMALI KURABİYE

Malzeme Listesi:

Hamuru için:

- 125 gr margarin ya da tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Alabildiği kadar un

İç Malzemesi:

- 3 adet elma
- 1 çorba kaşığı şeker(Normal tarifte bir çay bardağı idi. Ben bu şekilde değiştirdim.)
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı(Bunu da ben ekledim.)


Yapılışı:

İç malzemesi için, elmalar rendelenir. Teflon tavada tereyağı, elma rendesi hafif pişirilir. Ocağı kapattıktan sonra içine ceviz eklenir.

Hamuru için tüm malzemeler karıştırılır. Yumuşak bir kurabiye hamuru yapılır.

Hamurdan avuç içi kadar parçalar alınır. Bir tabakta elle yuvarlak açılır. İçine malzeme konulur. Poğaça gibi kapatılır. Kapatılan kısım havada kalacak şekilde çevrilir. Üzerine çok hafif bastırılır.
Yağlanmış tepsiye dizilir. (Şekil arzuya göre değişebilir. İçin malzeme konulduktan sonra yuvarlak da yapabilirsiniz. Üzeri mutlaka kapanmalıdır.)

170- 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.

Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökülerek servis yapılır.

Afiyet Olsun.


Püf Noktası:

- Üzeri çok kızarmasın. Sert olur.

Bu tarif için Reyhan'a çok teşekkür ediyorum.

Yorumlar

Popüler Yayınlar