SUSAMLI KÜÇÜK SİMİTLER


Susamlı küçük simitler

Malzemeler:

- 5,5 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ (yarısı ayçiçekyağı, yarısı zeytinyağı)

Üzerine sürmek için;
- Üzüm pekmezi
- Susam

Yapılışı:

Unu kaba alın. Üzerine sırasıyla kuru maya, toz şeker, tuz, sıvı yağ, süt ve suyu karıştırarak ekleyin. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp, dışını havlu ya da kalın bezle sarıp bir saat mayalayın.
Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde kalın sicim şekli verin. Sicimi elinizle iki uçtan yuvarlayıp uçlarını birleştirin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerine fırça yardımıyla pekmez sürün ve susam serpin. 180 derecede fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Dışı çıtır içi yumuşak küçük simitlerinizi sıcak sıcak yiyebilirsiniz.

Afiyet Şeker Olsun.

Püf noktası:

Hamurun kıvamı çok önemli. Sert olursa pişmez. Çok yumuşak olursa yayılır. Malzemeleri ölçüsüyle kullanırsanız sorun yaşamazsınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar