SOSYETE MANTISI

SOSYETE MANTISI (16 kişilik)

Malzemeler:

- 4 adet yufka
- 1/2 kg. kıyma
- 1 adet soğan
- 50 gr. kadar tereyağı(Bir çorba kaşığı)
- Tuz, karabiber.

Yapılışı:

Her yufka dörde bölünür. Kıymaya tuz, rendelenmiş soğan, karabiber konulup karıştırılır. Her bir yufkanın geniş tarafına kıymadan bir parça alınıp ince olarak uzun vaziyette konulup, yufkanın geniş tarafından başlamak üzere kıvrılır. Kendi etrafında kıvrılarak gül şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. 175 derecede üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirilir.
Diğer tarafta tereyağlı sıcak su yapılır. Böreklerin üstünü geçinceye kadar dökülür. Börekler suyu çekinceye kadar fırında kalır(pişer). Sıcak olarak servise alınacağı zaman üzerine sarımsaklı yoğurt konur. Üzerine de kızdırılmış kırmızı pul biberli tereyağı gezdirilir.
Afiyet Olsun.

Püf Noktası:

Böreğe lezzetini veren suyla pişirme yöntemidir. Su yerine etsuyu koyarsanız daha lezzetli olacaktır.

Not: Bu tarif annem Nermin Denizkuşu'ndan alınmıştır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar