AŞURE TARİFİ

Aşure

1. gün
- Sabah 1,5 kilo bugday büyük tencerede islatilir.
- Aksam kaynatilip kapagi kapatilir.

2. gün
- Sabah 11.00 gibi pisirilmeye baslanir. Kaynadiktan sonra kisik ateste yaklasik 2 saat pisirilir.
(Piserken fazla karistirmayin. Sadece dibi tutuyor mu diye orta kismindan tahta kasikla arada kontrol edin.)
- Pistikten sonra içine 6 kilo toz seker yavas yavas eklenir ve hafifçe karistirilir.
 Sirasiyla asagidaki malzemeler eklenir;
- 6 çorba kasigi misir nisastasi
- 1 su bardagi süt
- 1 su bardagi haslanmis nohut
- 1 su bardagi haslanmis kuru fasulye
- 1 kase küçük dogranmis kuru kayisi
- 1 kase küçük dogranmis kuru incir
- 1 kase kuru üzüm
- 5-6 adet karanfil

10 dakika kisik ateste pisirilip kapagi kapatilir.

Bir saat dinlendirilir.

Tabaklara konulur.

Üzerine sirasiyla önceden hazirlanan asagidaki malzemeler konulur.

- Toz tarçin
- Kavrulmus susam
- Hindistan cevizi
- Kus üzümü
- Çörek otu
- Kavrulmus findik(Teflon tavada kavrulur)
- Kavrulmus badem(Sicak suda islatilir ve teflon tavada kavrulur)
- Kavrulmus ceviz (Teflon tavada kavrulur)
- Kavrulmus çam fistigi(Teflon tavada kavrulur)
- Kavrulmus fistik(Teflon tavada kavrulur)
- Nar taneleri

Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar