MERCİMEK KÖFTESİ

Mercimek Köftesi

Malzemeler:

- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 litre su
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 baş kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası(Öncü)
- 1/2 çay bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
-1 yemek kaşığı domates salçası(Öncü)
- 1/2 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- çeyrek limon suyu
- 8 sap yeşil soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Marul

Yapılışı:

Kırmızı mercimek 1,5 lire su ile mercimekler ezilene kadar haşlanır. Hafif sulu kalmalı.
Karışımın içine 2 su bardağı ince bulgur eklenir. İyice karıştırılır. Üzeri kapatılıp demlenmeye bırakılır. (yaklaşık 30 dakika)

Yemeklik doğranmış 1 kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı ile kavrulur. Domates ve biber salçaları, karabiber, pul biber ve yarım çay bardağı sıcak su eklenir. Bir taşım kaynatılır. Bu karışım mercimek ve bulgur tenceresine eklenir. Karıştırılarak kabın üzeri tekrar kapatılır.

Yeşil soğan ve maydanoz doğranarak hazırlanır.

Mercimekli karışıma tuz eklenir 15 dakika yoğrulur. (Bu aşamada büyük bir kaba alabilirsiniz.)Karışıma yeşillikler eklenir. 5 dakika yoğrulur.

Kıvamı oluştuktan sonra şekil verilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Püf Noktası:

Kıvam oluştururken sıvı kalırsa üzerine bir miktar ince bulgur ekleyip yoğrularak köfte yapılır.

Not: Biraz uğraştırıcı bir tarif. Ancak bitince uğraşmaya değdiğini göreceksiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar