İrmik Helvası
Basit Tarif:
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ(Çiçekyağı)(Bir iki kez yaptıktan sonra yağı (Örnek: 1/2 su bardağı)azaltabilirsiniz.)
1,5 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1,75 su bardağı toz şeker
1 paket fıstık(Mutlaka!)
Geniş teflon tencere(Karnıyarık Tenceresi)
Yapılışı:
Tereyağı ve çiçekyağı tencerede kızdırılır.
İrmik ve fıstıklarla birlikte sürekli karıştırılarak kavrulur.(Yaklaşık 15-20 dakika) (Fıstıklar koyulaşıncaya kadar)
Diğer yanda şeker, süt ve su bir tencerede aynı anda kaynatılır.
İrmikler kavrulduğunda kaynayan diğer karışım içine dökülür. (Dökerken dikkat ediniz. Üzerinize sıçrayabilir.) Sürekli karıştırılmaya devam edilir.
İrmikler suyunu çekince ocaktan alınır. Üzeri bir havlu ve kapak ile kapatılır. Dinlenmeye bırakılır.
15-20 dakika sonra yenilebilir.
Burada önemli püf noktası irmiğin iyice kavrulmasıdır. İyi kavurmazsanız lapalaşır.
Afiyet Olsun..
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ(Çiçekyağı)(Bir iki kez yaptıktan sonra yağı (Örnek: 1/2 su bardağı)azaltabilirsiniz.)
1,5 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1,75 su bardağı toz şeker
1 paket fıstık(Mutlaka!)
Geniş teflon tencere(Karnıyarık Tenceresi)
Yapılışı:
Tereyağı ve çiçekyağı tencerede kızdırılır.
İrmik ve fıstıklarla birlikte sürekli karıştırılarak kavrulur.(Yaklaşık 15-20 dakika) (Fıstıklar koyulaşıncaya kadar)
Diğer yanda şeker, süt ve su bir tencerede aynı anda kaynatılır.
İrmikler kavrulduğunda kaynayan diğer karışım içine dökülür. (Dökerken dikkat ediniz. Üzerinize sıçrayabilir.) Sürekli karıştırılmaya devam edilir.
İrmikler suyunu çekince ocaktan alınır. Üzeri bir havlu ve kapak ile kapatılır. Dinlenmeye bırakılır.
15-20 dakika sonra yenilebilir.
Burada önemli püf noktası irmiğin iyice kavrulmasıdır. İyi kavurmazsanız lapalaşır.
Afiyet Olsun..
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil